Historie

Vi drar til Amerika

Mandskorets Amerikatur var en stor begivenhet i Haugesund med en rekke avisoppslag i lokalpressen. Avreisen fra «Nye kaien» ble en av årets store begivenheter. Haugesund Dagblad rapporterte om folkefest og 5-6.000 Haugesundere som tar farvel.
Mandskoret kvitterte med «Ja vi elsker» og «Haugesundssangen».

 

Til London

Reiseruten gikk fra Haugesund med «Jupiter», via Stavanger til Newcastle. Så går ferden videre med tog til London (hvor koret stopper 3 dager). Videre til Southampton hvor de går ombord i «Queen Mary», som seiler til New York, via Cherbourg.

Mandskor i London 1949. I dagboken fra turen forteller koret om et London som stadig var preget av krigen med rasjonering og ruiner. London busser og sightseeing med London bridge, St. Pauls, Buckingham Palace hørte med.

 

Koret var på eksotisk besøk på London Luxcurius Musical og «Latin Quarter». Dette ble nok noe våget (lett påkledde og barbrystede damer), og det var flere av de trauste Haugesunderene som synes dette ble for mye. En annen kuriositet var smør, det var stadig streng rasjonering i London, og koret hadde tatt med seg eget smør for oppholdet.

“«Jeg trodde ikke mannskor kunne synge så pent»”
Sitatet fra 1958 om Mandskoret av 1914 fra Otto Strobl
en kjent Østerriksk dirigent og komponist
er stadig like aktuelt
Scroll to Top