Historie

Midtvesten

Det er en ambisiøs reiserute Mandskoret har lagt opp for ukene i Midtvesten (12.000 miles).
12.oktober går ferden til La Cross. Minneapolis den 13.okt. Duluth den 15. okt. Grand Forks i North Dakota den 18. okt. Fargo med overnatting på Hotel Powers. Til Sioux Falls og Sioux City den 22. okt. Fort Dodge, Iowa den 23.okt. før vi vender hjemover, først Chicago og så New York.

 

GREYHOUNDBUSS OVER PRÆRIEN

Mandskoret har leid egen buss for ferden videre, og onsdag 12. okt. 08.00 går ferden til La Crosse. Bussen tar dem over prærien og åkrer av mais hvor innhøstingen er i full gang.
Sjåføren Jim (Jimmi) Chittenden gjør et uforglemmelig inntrykk, og bidrar i stor grad til en vellykket tur. Jim blir tildelt korets fortjenestemedalje ved slutten av turen.

 

Minneapolis

Til Minneapolis den 13. okt. med konsert på St. Olaf College. Konserten ble en stor suksess med publikumsrekord for Amerika-oppholdet. Gunnar Sandvold vekker stor begeistring, og han blir umiddelbart tilbudt solistengasjement i St. Olaf Lutheran Choir. «Kjerringa med staven» var «gjenstand for publikums ovasjonsmessige bifall»

Ferden går videre til Duluth den 15. okt, med konsert i Armory dagen etter. Grand Forks i North Dakota den 18. okt, så til Fargo med overnatting på Hotel Powers. Her har koret konsert i Fargo High School. Til Sioux Falls og Sioux City den 22. okt., konsert i Central High School. Fort Dodge, Iowa den 23.okt. Så retur til Chicago.
Utenfor Sioux Falls, i Beresford, besøker koret et aldershjem for norske og synger «Ja vi elsker».

“«Jeg trodde ikke mannskor kunne synge så pent»”
Sitatet fra 1958 om Mandskoret av 1914 fra Otto Strobl
en kjent Østerriksk dirigent og komponist
er stadig like aktuelt
Scroll to Top