Historie

Detroit og Chicago

Koret ankommer Detroit «bilbyen» tidlig på morgenen 1. oktober.
Dette er i byens glansdager, og biler produseres som aldri før. Oskar Kvale skriver i sin dagbok «En stor vakker by». Koret besøker Fordfabrikken med 70.000 ansatte, og konsert i Salem Norwegian Lutheran Church.

 

Chicago

Nytt nattog, og til Chicago den 4. oktober, hvor de blir møtt av Bjørnsonkoret. Frokost i deres korhus, W. Fullerton Ave. Mandskoret er populært og kveldene i Chicago er alle opptatt med mottagelser og festligheter. Blant annet i Haugesund foreningen «Karmsund», «Amanda fra Haugesund» er populær og «brakte stemningen i været».
Nachspiel hører med «hos en eller annen Haugesunder», men ikke like enkelt å finne hjem igjen i sene natte timer. En av koristene havnet på feil trikk og var ikke tilbake før 06.00.

 

Rockford

Den 7. okt. er koret innom i Rockford, Illinois, hvor de har konsert for ca. 1000 tilhørere. Her blir koret overrakt et amerikansk flagg til minne om besøket i Rockford.

 

Leif Erikson dag

Tilbake i Chicago til Leif Erikson dag i Humbolt Park i Chicago den 9. okt. Kransenedleggelse ved statuen, og senere på dagen konsert med 2.000 tilhørere i Logan Square Masonic Temple.
Avreise til La Crosse 12. oktober.

 

”Give me a ring”

Det var nok ikke alle koristene som var like drevne i engelsk. Arne Nesheims skriver i sin dagbok. – «En av koristene kom på god fot med en Chicago frue og får invitasjon til å besøke henne og familien.
Hun sier til vår korist – ”Give me a ring”. Han blir litt forfjamset men svarer som en god mannskorist. ”But you are married and So am I, but what’s wrong about that”

“«Jeg trodde ikke mannskor kunne synge så pent»”
Sitatet fra 1958 om Mandskoret av 1914 fra Otto Strobl
en kjent Østerriksk dirigent og komponist
er stadig like aktuelt
Scroll to Top