Mandskoret og Bytunets Antikvariske Jazzensemble

Mandskoret hadde et inspirerende samarbeide med Bytunets Antikvariske Jazzensemble, i forbindelse med korets 90 års jubileum. Resultatet av samarbeidet ble presentert i Udland kirke på vår Jubileumskonsert i 2004.

Bytunet-Festiviteten-2

Bytunets Antikvariske Jazzensemble på Sildajazz. Foto: © Sildajazzen

Mandskoret av 1914 i Udland kirke i Haugesund med vår dirigent Marit Qvale.
Du finner alle våre videoer på YouTube. Les mer om Mandskoret på YouTube her ….

 

Just a Closer Walk with Thee Joshua Fit the Battle of Jericho

 The Old Rugged Cross

Just a Closer Walk with Thee
Dette er en tradisjonell amerikansk gospelsang. Populær blant mange artister som har gjort egne coverversjoner. Fremført enten instrumentalt eller med sang.
Opphavspersonen er ukjent og sangen ble først utgitt av Selah Jubilee Singers i New York (1941). Mandskoret av 1914 sammen med Bytunets Antikvariske Jazzensemble, i et arrangement av J. A. Sterken.

Joshua Fit the Battle of Jericho
En velkjent negro spiritual. Man antar at sangen ble komponert av slaver i første halvdel av 1800-tallet. Teksten viser til den bibelske historien om Slaget ved Jeriko, hvor Josva ledet israelittene mot Kanaan. Mandskoret av 1914 sammen med Bytunets Antikvariske Jazzensemble, i et arrangement av R. Verne.

The Old Rugged Cross
Er en populær kristen amerikansk sang, skrevet i 1912 av evangelist og sangleder George Bennard. Bennard sluttet seg til Metodistkirken, og det var som metodistevangelist Bennard skrev gospelsangen The Old Rugged Cross (1912).
Bytunets Antikvariske Jazzensemble ved Jubileumskonserten 2004. Foto: © Sildajazzen