Hjemreise

Koret er tilbake i Chicago den 24.okt., etter 400 miles og 12 timer på bussen. Bjørnsonkoret holder avskjedsfest, og for flere av koristene ble det nachspiel hos Olav Eide.

USA Chicago eide web

Nachspiel hos Olav Eide i Chicago

Avreise fra Union Station med nattog til New York 26.okt. Koret handler for sine siste dollar «litt amerikavarer må vi jo ha med hjem». Haugesundsforeningen i Brooklyn inviterer til avskjedsfest i Danich Atlantic Club, hvor koret får overrakt en stor sølvpokal til minne.

Siste dag i Amerika og avreise med Stavangerfjord fra Amerikalinjens pir kl.11.00, 29 okt. Turen går via Bergen til til Haugesund og hjemme den 7. november.

Usa Stavfj 1

 

Stavangerfjord

Etter turen med «Queen Mary» blir trauste «Stavangerfjord» en liten skuffelse. Nesheim skriver i sin dagbok «kanskje mer hjemlig norsk». Overfarten byr også på dårlig vær med storm og sjøgang. Koret har flere konserter ombord blant annet i Captains festsal og avslutter med «Den Norske Sjømann». («Stavangerfjord» gikk i atlanterhavsfarten helt frem til 1963)

Usa Stavfj 3 Usa Stavfj 5 Usa Stavfj 6
Usa Stavfj 2 Usa Stavfj 4 Usa Stavfj 7

 

Endelig hjemme

Etter 9 dagers overfart slår «Stavangerfjord» av på farten og siger inn Karmsundet. Slepebåten «Tor» kommer inn til og henter Mandskoret for siste etappe inn til kaien hvor de blir tatt i mot av en stor folkemengde. Haugesund Sangerforbund er på plass og skipsreder Meling holder tale. Henry (Mandskorets formann) takker for en varm velkomst og koret synger «Ser du havet vest der ute». Vi var hjemme.

USA tilbake2 USA tilbake6 USA tilbake5
USA tilbake4 USA tilbake1 USA tilbake3